TARRAGONA

Forside » Oplevelser » Tarragona

Besøg den smukke by Tarragona

Majestætisk placeret på en klippet bakke ud til middelhavet. Koloniseret af romerne i år 218 f.Kr. blev byen under kejser Augustus hovedstad for Roms iberiske besiddelser – et område hvor man kan finde de fleste og bedst bevarede levn fra den romerske periode. 

Tarragona er den næststørste by i Katalonien, men det er uden tvivl et af de bedste steder at foretage en kulturrejse. Tarragona er på UNESCOs liste over verdensarv og byder på spændende og velbevarede bygninger fra den romerske periode. Byens gader byder samtidig på spændende arkitektur fra middelalderen og art nouveau perioden. Tarragonas fiskerihavn byder på et billedskønt autentisk miljø, hvor der er mulighed for at leje sejlbåde eller kanoer. Her er også udlejningsselskaber, som organiserer sejlture, der giver mulighed for at udforske bugterne ved Costa Dorada.

Hvis du elsker vin, vil du nyde at udforske Tarragonas vinregion. En af de mest populære vinregioner er Priorat, der lægger jord til 8 vingårde med tilhørende vinsmagningskældre. Du kan besøge Alvaro Palacios vingård eller Capafons Osso, der begge ligger i nærheden af Montsant vinregionen omkring 45 km vest for Tarragona centrum.

I Tarragona finder du ligeledes det arkæologiske museum lige foran Parc Central, og hvis du er interesseret i historie, vil du finde dette sted interessant. Museet er dybest set en arkæologisk udgravning, hvor du kan se unikke genstande fra romertiden.

Port Aventura & Caribe Aquatic Park er to af de mest populære seværdigheder at besøge i Tarragona i løbet af sommermånederne. Port Aventura er en temapark med sjove high-speed forlystelser, mens Caribe Park er et vandland. De ligger begge tæt ved Salou kun 10 minutters kørsel fra Tarragona centrum.

Akvædukt

Lige uden for byen ligger en romersk Akvædukt, som forsynede Tarragona med vand fra en flod, der ligger 32 km væk. Den del af Akvædukten, der er tilbage i dag, er 220m lang og 26m høj.

The Castellers/De menneskelige tårne

Det at bygge mennesketårne er en kulturel og sportslig begivenhed – en katalansk tradition, der har udviklet sig siden det 18. århundrede. Der er i dag en stadig øget interesse for menneskelig tårnbygning. De forskellige klubber har træningshuse specielt tilpasset til mennesketårnkonstruktion. (fx Høje lofter til vintertræning og en åben gård til forårs-, sommer- og efterårstræning). Mennesketårne har ofte repræsenteret katalansk kultur uden for Spanien.

Mennesketårnenes navne

Hvert tårns navn er baseret på to numre: Det første beskriver antallet af mennesker på hvert niveau, mens det andet er antallet af niveauer i højden.

fx: Tres de Vuit (3 de 8): Tre mennesker per niveau og otte niveauer højt.

Når tårnene er meget høje og/eller har et lille antal mennesker på hvert niveau, har de ofte brug for yderligere støtte på de nederste niveauer. (Ofte er navnene på denne støtte også tilført navnet på hovedtårnet).

Udførsel af et mennesketårn

Mennesketårne kan være totalt eller delvist færdiggjorte. Den succesfulde bygning og afvikling af et tårn bliver omtalt med disse termer:

Descarregat: Tårnet er blevet bygget og nedtaget igen.
Carregat: Tårnet er blevet bygget, men det kollapsede under nedtagning.

Castellers de Vilafranca’en har været en af de mest internationale mennesketårnorganisationer. De har optrådt i Danmark (1996) i København og Holte.

Dem der står øverst oppe på tårnet er børn! De har dog altid hjelme på.

Cirk Roma

Stammer fra ca. 100 år e.Kr., hvor man blandt andet afholdt væddeløb for stridsvogne.

Mellem bymurene står Catedral de Santa Maria, en smuk kirke opført i store stenblokke af katalanske kolonisatorer i 1100-tallet. På vest-facaden finder man en storslået gotisk portal udsmykket med figurer af profeter og apostle, mens den øvrige del af strukturen består af såvel gotiske som romanske stilarter.

I den gamle bydel kan man spadsere på en sti – den såkaldte ”Passeig Arquelogic” – mellem de originale, over 2000 år gamle bymure og nogle fæstningsanlæg af nyere dato. Herfra er der udsigt over den gamle og den nye bydel og mod bjergene, der rejser sig bag byens flade bagland mod vest.

Der findes et arkæologisk museum på Plaza del Rei ved indgangen til den gamle bydel. Museet har en fin samling mosaikker, sarkofager, skulpturer, keramik, smykker samt andre romerske og græske efterladenskaber. Der findes også et stort shoppingcenter i Tarragona, der hedder Parc Central (tæt ved busholdepladsen). Her kan man finde blandt andet Zara, H&M og Massimo Dutti.