CAMP NOU

Forside » Oplevelser » Camp Nou

Den Katalanske fodbold katedral

FC Barcelona har stor politisk betydning for Katalonien, da klubben er et symbol på deres selvstyre overfor ærkefjenden Real Madrid, der symboliserer centralmagten. Franco var stor Real Madrid fan, og han fiksede engang en kamp, så Barcelona tabte 11-1.

Europas største stadion
Camp Nou er Europas største stadion, bygget med inspiration fra de romerske colosseumer. I dag er der reelt plads til 120.000 tilskuere, men der må kun være 98.800 på grund af FIFA’s regler, der udelukker ståpladser. Et sæde på livstid koster det samme som en Ferrari, og der kan være en venteliste på op til 15 år! FC Barcelona har en fanklub, der på verdensplan har over 107.000 medlemmer. For mange mennesker er det en livsstil at være FC Barcelona fan. Den billigste billet til en kamp koster ca. €75 og kan købes i receptionen på hotellet.

FC Barcelona har været spanske mestre 26 gange, vundet Champions League 5 gange, været pokalvindere 30 gange, vundet Europa Cup for mesterhold 3 gange og Europa Cup for pokalvindere 4 gange. FC Barcelona har deltaget i alle Europa Cups siden 1955 og er den mest vindende klub i Spanien.

Michael Laudrup - elsket og hadet

Af kendte spillere, som gennem tiden har spillet i FC Barcelona, kan nævnes Diego Maradona, Romario og ikke mindst Allan Simonsen, Henrik Larsson og Michael Laudrup. Michael Laudrup var med til at vinde 4 spanske mesterskaber på de 5 år, han spillede i klubben. Herefter flyttede han til Real Madrid og blev fjende i klubben. Som konsekvens heraf blev Laudrups billede på Camp Nou skiftet ud med et lille miniature billede, der blev placeret på toilettet. Trods hans upopularitet blev han kåret til årets udenlandske spiller samme år, og hans billede er da også tilbage på sin plads på museet. 

Den mest kendte spiller for FC. Barcelona lige nu må siges at være Lionel Messi. Den argentinske fodboldspiller har blandt andet vundet FIFA Ballon d’Or  i 2010, 2011 og 2012 og er derudover blevet nomineret op til flere gange. Han har flere individuelle rekorder, samt været med til at vinde Champions League, La Liga og Copa del Rey flere gange med FC Barcelona.

Camp Nou findes også andre sportsgrene blandt andet rulleskøjte hockey, håndbold, basket og esport.

Nike er hovedsponsor for FC Barcelona, og der findes en gigantisk butik på Camp Nou, hvor man kan finde tøj, der ikke forhandles andre steder i verden.