Kaffeekspedition til Colombia 9/11 - 2018
med Kurt Dalsgaard fra Kontra Coffee
Pris pr pers ved dobeltvær kr 23.695
Pris pr pers ved enkeltvær kr 25.795

Tag med til Colombia, når Kurt rejser rundt i landets smukke kafferegion og besøger kaffefarme, risterier og de mennesker, som dyrker og forarbejder verdensbedste kaffe. Du vil opleve de første skridt på kaffens rejse, som begynder her og slutter, når kaffen lander i din kop hjemme i Danmark. Kurt har spillet en vigtig rolle i etableringen af specialkaffemiljøet i Danmark, og på denne rejse deler han ud af sin store viden omkaffens univers.

col2col1col3col4Name

Rejsen
Turen går til Colombia - og det er ingen sædvanlig tur. Rejsen er blevet til som et innovativt samarbejde mellem Kontra Coffee, colombianske kaffefarme, danske
specialestuderende og venner af Kontra Coffee. Det er den første danske rejse af sin slags og de medrejsende vil opleve Colombias mange nuancer igennem et kaffe-perspektiv.
Vi dykker ned i detaljer omkring dyrkning, forarbejdning, aromaer og smagsnuancer og ser fra fugleperspektiv på kaffens betydning for den colombianske kultur. Vi møder mennesker som Ana, Juan Guillermo og Juan Pablo, der viser hver deres hjørne af kaffens verden. Og så smager vi naturligvis på en overflod af noget af det bedste og mest eksklusive kaffe, man kan opdrive. Rejsens elementer er nøje udvalgt ud fra principper om bæredygtig turisme og sammensat ud fra tre spor, som tilsammen giver en stærk smag på Colombia som land og kaffens rejse fra grøn spire til aromatisk kop. De tre spor er Kaffens univers, Colombia går sine egne veje og Kafferegionens historie og samfund.  Kaffens univers spiller hovedrollen på rejsen, og de andre elementer foldes ud fra dette perspektiv.

Inkluderet i prisen:
Fly københavn-Bogata t/r
Alle transfers
Overnatning i dobbeltvær
Helpension
Alle udflugter
Danske rejseledere og engelsktalende lokal guide
 

col5NameNameNameName

Program for rejsen
09/11 Fredag  Afrejse fra Kastrup til Colombia. Overnatning i Bogotá.
10/11 Lørdag  Rundtur i hovedstaden Bogotá. Tidlig aften flyvning til Pereira. Overnatning i Pereira i Kafferegionen.
11/11 Søndag Kørsel fra Pereira til landsbyen Marsella. Spadseretur og afslapning på torvet i Marsella. Introduktion til kaffens univers ved Kurt. Overnatning i Marsella.
12/11 Mandag Besøg hos den økologiske familiefarm Café Horizontes med datteren Ana samt traditionsrig live musik. Overnatning i Marsella.
13/11 Tirsdag  Kørsel til landsbyen Filandia. Frokost i byen og udflugt til UNESCO-sitet Cocora-dalen. Besøg på kaffebar i Filandia. Overnatning i Filandia.
14/11 Onsdag Besøg hos den eksklusive og præmierede kaffefarm San Alberto i Buena Vista. Overnatning i Filandia.
15/11Torsdag  Besøg på et bæredygtigt kaffelandbrug. Kørsel til Pereira. Overnatning i Pereira.
16/11 Fredag  Unikt besøg hos en dry mill, hvor kaffen forarbejdes. Afrejse mod Danmark over Bogotá.
17/11 Lørdag   Ankomst til Kastrup.
 

NameNameNameNameName

Arrangørerne
Arrangørerne af rejsen byder ind med ekspertviden omkring de forskellige aspekter af colombiansk kaffekultur. Kurt Dalsgaard leverer faglig indsigt om kaffens dyrkning, forarbejdning og utallige smagsnuancer både før og under rejsen. Sune Ditlefsen, Frederikke Kristensen og Theresa Schaltz er uddannede i turisme og deler deres indgående kendskab til Kafferegionens kultur, mens Michael Juhl Fedders og Palle Højsholt med deres mangeårige erfaring fra rejsebranchen tager hånd om logistik og planlægning. 
 
Colombias kafferegion
Kafferegionen i Colombia bygger på flere hundrede års traditioner for kaffedyrkning. De skrånende bjergsider i Andesbjergene centralt i Colombia har givet gunstige vilkår for, at både kaffe og kultur har kunnet vokse og blomstre i regionen. Den frodige natur såvel som dyrkningsmetoder, organiseringen af kaffebønderne og kulturelle udtryk i arkitektur og musik er helt særegen og er blevet anerkendt af UNESCO som verdensarv.
På rejsen oplever vi bl.a. den smukke farverige koloniarkitektur, mærker livet i en lille landsby, hvor 70 % af indbyggerne er beskæftiget i kaffebranchen og smager naturligvis på et utal af variationer af den kaffe, som i dén grad har præget livets gang i regionen.
 
Se mere om rejsen
Du kan læse mere om de steder og mennesker, som vi skal besøge på rejsen, her.
Café Horizontes
Finca San Alberto

Book online her: http://vivatours.dk/
Tlf 8110 1818

theresa@vivatours.dk
allan@vivatours.dk
Ønsker du en printbar udgave af rejsebeskrivelsen så tryk her.