Namecol5Namecol2col1

 

Kaffeekspedition til Colombia med Kurt Dalsgaard fra Kontra Coffee ( November 2019 )

Pris kr 19.750,- pr person
Enkeltværelse tillæg krTag med til Colombia, når Kurt rejser rundt i landets smukke kafferegion og besøger kaffefarme, risterier og de mennesker, som dyrker og forarbejder verdens bedste kaffe. Du vil opleve de første skridt på kaffens rejse, som begynder her og slutter, når kaffen lander i din kop hjemme i Danmark. Kurt har spillet en vigtig rolle i etableringen af specialkaffemiljøet i Danmark, og på denne rejse deler han ud af sin store viden om kaffens univers.
 
Rejsen
Turen går til Colombia - og det er ingen sædvanlig tur. Rejsen er blevet til som et innovativt samarbejde mellem Kontra Coffee, colombianske kaffefarme, danske
specialestuderende og venner af Kontra Coffee. Det er den første danske rejse af sin slags og de medrejsende vil opleve Colombias mange nuancer igennem et kaffeperspektiv. Vi dykker ned i detaljer omkring dyrkning, forarbejdning, aromaer og smagsnuancer og ser fra fugleperspektiv på kaffens betydning for den colombianske kultur. Vi møder mennesker som Ana, Juan Guillermo og Juan Pablo, der viser hver deres hjørne af kaffens verden. Og så smager vi naturligvis på en overflod af noget af det bedste og mest eksklusive kaffe, man kan opdrive. Rejsens elementer er nøje udvalgt ud fra principper om bæredygtig turisme og sammensat ud fra tre spor, som tilsammen giver en stærk smag på Colombia som land og kaffens rejse fra grøn spire til aromatisk kop. De tre spor er Kaffens univers, Colombia går sine egne veje og Kafferegionens historie og samfund. Kaffens univers spiller hovedrollen på rejsen, og de andre elementer foldes ud fra dette perspektiv.
 
Colombias kafferegion
Kafferegionen i Colombia bygger på flere hundrede års traditioner for kaffedyrkning. De skrånende bjergsider i Andesbjergene centralt i Colombia har givet gunstige
vilkår for, at både kaffe og kultur har kunnet vokse og blomstre i regionen. Den frodige natur såvel som dyrkningsmetoder, organiseringen af kaffebønderne og kulturelle udtryk i arkitektur og musik er helt særegen og er blevet anerkendt af UNESCO som verdensarv. På rejsen oplever vi bl.a. den smukke farverige koloniarkitektur, mærker livet i en lille landsby, hvor 70 % af indbyggerne er beskæftiget i kaffebranchen og smager naturligvis på et utal af variationer af den kaffe, som har i dén grad præger livets gang i regionen.
 
Program for rejsen
Fredag d. 08/11:
Afrejse fra Kastrup til Colombia. 
Overnatning i Bogotá.
 
Lørdag 09/11: 
Rundtur i hovedstaden Bogotá ledet af to karismatiske colombianske venner af Kontra Coffee. Tidlig aften flyvning til Pereira. 
Overnatning i Pereira i Kafferegionen. 
Inkluderet: M, F, A.
 
Søndag 10/11: 
Kørsel (ca. 1 time) fra Pereira til landsbyen Marsella. Spadseretur og afslapning på torvet i Marsella. Introduktion til kaffens univers ved Kurt.
Overnatning i Marsella. 
Inkluderet: M, F, A.
 
Mandag 11/11: 
Besøg hos den økologiske familiefarm Café Horizontes med datteren Ana samt traditionsrig live musik. 
Overnatning i Marsella. 
Inkluderet: M, F, A
 
Tirsdag 12/11: 
Kørsel (ca. 2-3 timer) til landsbyen Filandia. Frokost i byen og udflugt til UNESCO-sitet Cocora-dalen. Besøg på kaffebar i Filandia. 
Overnatning i Filandia. 
Inkluderet: M, F.
 
Onsdag 13/11: 
Besøg hos den eksklusive og præmierede kaffefarm San Alberto i Buena Vista.
Overnatning i Filandia. 
Inkluderet: M, F, A.
 
Torsdag 14/11: 
Besøg på et bæredygtigt kaffelandbrug. Kørsel (ca. 2 timer) til Pereira. 
Overnatning i Pereira.
Inkluderet: M, F, A.
 
Fredag 15/11: 
Unikt besøg hos en dry mill, hvor kaffen forarbejdes. Afrejse mod Danmark over Bogotá.
Inkluderet: M, F, A.
 
Lørdag 16/11: 
Ankomst til Kastrup.
 
Måltider inkluderet:
M = morgenmad, F = frokost, A = aftensmad
 
Arrangørerne
Arrangørerne af rejsen byder ind med ekspertviden omkring de forskellige aspekter af colombiansk kaffekultur. Kurt Dalsgaard leverer faglig indsigt om kaffens dyrkning, forarbejdning og utallige smagsnuancer både før og under rejsen. Sune Ditlefsen og Theresa Schaltz er uddannede i turisme og deler deres indgående kendskab til Kafferegionens kultur, mens Michael Juhl Fedders og Palle Højsholt med deres mangeårige erfaring fra rejsebranchen tager hånd om logistik og planlægning.
 
Praktisk information
Rejsen arrangeres af rejsebureauet Viva Tours. Denne rejse er den første af sin slags, og bliver derfor ’jomfrurejsen’ for konceptet. Derfor deltager alle seks
arrangører som rejseledere på turen, og det bliver derfor en helt særlig oplevelse at deltage, da der vil være mange forskellige indlæg og ekspertiser til stede.
 
Se mere om rejsen
Du kan læse mere om de steder og mennesker, som vi skal besøge på rejsen her: